Jesteś tu:Gry na fony RecenzjePou

Pou

Data: 2012-11-12 | Autor: Drake
No i znów łza się w oku kręci, jak zawsze, kiedy recenzuję produkcję, przywołującą wspomnienia beztroskich lat dzieciństwa. Wszystko stanie się jasne, kiedy powiem, że Pou – darmowa gra studia Zakeh stworzona z myślą o mobilnym systemie operacyjnym Android, jest jednym z wielu klonów Tamagotchi – popularnej przed laty zabawki stworzonej w Kraju Kwitnącej Wiśni, która pozwalała zaopiekować się mniej lub bardziej fantastycznym stworkiem.

Jeśli nie kojarzycie – przybliżę ideę: wybieraliśmy sobie ulubione zwierzątko i dbaliśmy o zdrowie i dobre samopoczucie zwierzaczka. Karmiliśmy, poiliśmy, kąpaliśmy, bawiliśmy się, leczyliśmy, a nawet sprzątaliśmy uroczą, parującą kupkę, będącą, jak głosi pewna reklama telewizyjna, twardym dowodem dobrej formy naszego pupila... W każdym razie wykonywaliśmy wszystkie te czynności, a stworzonko rosło i rosło, aż w końcu Tamagotchi lądowało w szufladzie lub pod łóżkiem, gdyż nie chciało nam się dalej ciągnąć tej nudnej na dłuższą metę zabawy i nasz stworek oczywiście ginął śmiercią tragiczną, z głodu, od choroby lub, co gorsza, przywalony stertą własnych odchodów...

Wydaje mi się, że dość jasno określiłem mój prywatny stosunek do japońskiej zabawki, którą jeszcze kilkanaście lat temu szpanowało na podwórku każde polskie dziecko.

A teraz na mojego Samsunga trafiła Pou – wypisz wymaluj Tamagotchi, tyle że brzydsze, znacznie bardziej abstrakcyjne, ale tak samo nudne... Cóż.

Jak już wiecie Pou umożliwia nam otoczenie opieką stworka o nazwie pou. Zwierzątko jest kosmitą, z wyglądu przypominając połaczenie gruszki i ziemniaka, do tego w ubraniu i z głupawym uśmiechem. W zależności od potrzeb pou, lawirujemy pomiędzy czterema pomieszczeniami: kuchnią (tu karmimy), laboratorium (tu leczymy, kąpiemy i podajemy dopalacze, zwiększające statystyki stwora), sypialnią (tu uzupełniamy energię pou) i pokojem zabaw, zdecydowanie najciekawszym miejscem, ponieważ tutaj czekają na nas cztery minigierki, dzięki którym zarabiamy monety, które następnie możemy wydać na dopalacze.

Minigry są naprawdę świetne! Wśród nich autorzy przygotowali uproszczone klony tak znanych produkcji jak Doodle Jump czy Bejeweled. Ponadto możemy również swobodnie spadać, próbując złapać jak najwięcej monet oraz łapać spadające z nieba posiłki, uważając jednocześnie, aby nie pochłonąć czegoś, z czym delikatny żołądek pou sobie nie poradzi, na przykład podkowy...

Niestety, choć Pou jest produkcją darmową, bez skorzystania z opcji mikrotransakcji daleko nie zajedziemy. Specjalne posiłki, wspomniane już mikstury (dopalacze), zabawki i ubranka kosztują i to sporo. Minie sporo czasu zanim zarobimy odpowiednio dużo monet, aby w pełni zaspokoić wszystkie potrzeby pou, dlatego bez nastawienia się na dokonywanie przelewów w zasadzie nie ma sensu siadać do gry.

Zresztą, szczerze mówiąc, i tak stanowczo odradzam pobieranie aplikacji, głównie ze względu na wyjątkowo obrzydliwą oprawę wizualną programu. Wystarczy rzucić okiem na screeny, aby przekonać się, że mamy do czynienia z najbardziej prymitywną, pozbawioną gustu odmianę minimalizmu graficznego, na jaką tylko możemy się natknąć w Google Play!

Produkcja studia Zakeh nie tylko nudzi, ale też brzydko wygląda, a na dodatek uporczywie stara się wyciągnąć z nas pieniądze. Pou mówię stanowcze nie! Moim zdaniem, aby dobrze się bawić przy tej wyjątkowo słabej inkarnacji hitu z epoki przedsmartfonowej, trzeba być naprawdę zagorzałym miłośnikiem Tamagotchi. Pytanie brzmi, czy tacy użytkownicy jeszcze się gdzieś uchowali?

2.0

Powiązane z tą grą

Baza gier (1)
Pou to produkcja studia Zakeh, będąca inkarnacją popularnej przed laty zabawki – Tamagotchi, na urządzeniach przenośnych wspierających...
Pozostałe materiały (3)
Jak co roku, Apple Inc. przygotowało dla graczy ranking najciekawszych, najpopularniejszych i najlepiej sprzedających się produkcji mobilnych. Jakie tytuły pojawiły się w "Best of 2013"?
Mapy Google? Facebook? You Tube? Nic z tego!
Pou to produkcja studia Zakeh, będąca inkarnacją popularnej przed laty zabawki – Tamagotchi, na urządzeniach przenośnych wspierających system operacyjny Android. Pou umożliwia nam otoczenie opieką stworka o nazwie pou. W zależności od potrzeb pou, lawirujemy pomiędzy czterema pomieszczeniami: kuchnią, laboratorium, sypialnią i pokojem zabaw.
Oceń artykuł
ranking
74% 26% Ocen: 323

Podziel się ze światem linkiem do artykułu

Prześlij znajomemu link do artykułu

E-mail odbiorcy: *

Twój e-mail: *

Twój komentarz

Przepisz kod z obrazka

Komentarze

Dodaj komentarz

Podpis:*

Twój komentarz | Pozostało znaków: 1024

Przepisz kod z obrazka

ja
2012-11-19
owszem, miłośnicy tamagotchi się uchowali i korzystają z pou :)
XxX
2012-12-09
Po co recenzować grę, która według Ciebie nie jest warta uwagi graczy? Przecież w Google Play jest setki tysięcy aplikacji, a nie znaczna część z nich nadaje się do gry...
kot
2012-12-18
Gra Pou jest świetna, a szczególnie po najnowszej aktualizacji. I to nie prawda, że nie da się grać bez przelewów. Ja mam już 60 level i nigdy nie pobieram kasy.
Katttttttt
2012-12-29
Ej dajcie mi llinka bo chce na fona sciagnac a niewiem co trzeba zrobic
fegfefyfgder
2013-01-01
ffertrrretfjjt
Killer
2013-01-05
Jak zabić Pou? z tego co wiem on jest nieśmiertelny o.O
Grumzik
2013-01-09
TAK, MOJA DZIEWCZYNA SIE UCHOWALA
Adrian Jagiełło
2013-01-09
Jak wgrać pou
adik
2013-01-09
jak wgrać pou na jakiej stronie
Martynka
2013-01-10
Super jest ta gra . Kocham POU !!
adrian
2013-01-15
ta gra jest bardzo fajna mam ją na tablecie mam 100 lvl moge wszystko kupić wszystko a kasy mam 9000000 poprostu super gra będę w nią grać ze 100 lat tyle co dorzyje.
anonim
2013-01-16
jak sprzątać te kupy po pou ??????
kola
2013-01-22
faine gra nailepsza siwiata
Mikusenn
2013-01-29
Pou To Czadowa gierka!!! NIE moge przestać w nią grać
znawczyni
2013-01-29
ta gra to jakies DNOOO
ami
2013-02-21
Ja tesz nie wiem jak się śćonga
hjn
2013-02-23
Jak to gowno pobrac ?? ???????????????
super poł
2013-02-24
no ja mam 18 lvl na poł jeżeli ktoś ma sklep play może sobie obrać za darmoche
lukaasz
2013-02-24
klikac na nie
Lol
2013-03-08
Nienawidze googleplay bo za to sie placi!!!! GGGRRR...
pou
2013-03-12
Fajna. Gra
vikulcia
2013-03-14
jak pobrać pou na telefon dotykowy proszę pomóżcię naserio każda moja koleżanka to ma ja też t chcę!
kozak
2013-03-14
beznadzieja hahaha :P:P
Wiktoria
2013-03-17
Jak to sciongnac na iPhone ???
KOX!!!
2013-06-02
djaofhassidfskbfkhdgvsafg hfafgsaugfasfgysafgausfga syfasgfuasfgasyufgasuyfas gfasdyufsfduyfgasfgasuduf gasufasuydjaofhassidfskbf khdgvsafghfafgsaugfasfgys afgausfgasyfasgfuasfgasyu fgasuyfasgfasdyufsfduyfga sfgasudufgasufasuydjaofha ssidfskbfkhdgvsafghfafgsa ugfasfgysafgausfgasyfasgf uasfgasyufgasuyfasgfasdyu fsfduyfgasfgasudufgasufas uydjaofhassidfskbfkhdgvsa fghfafgsaugfasfgysafgausf gasyfasgfuasfgasyufgasuyf asgfasdyufsfduyfgasfgasud ufgasufasuydjaofhassidfsk bfkhdgvsafghfafgsaugfasfg ysafgausfgasyfasgfuasfgas yufgasuyfasgfasdyufsfduyf gasfgasudufgasufasuydjaof hassidfskbfkhdgvsafghfafg saugfasfgysafgausfgasyfas gfuasfgasyufgasuyfasgfasd yufsfduyfgasfgasudufgasuf asuydjaofhassidfskbfkhdgv safghfafgsaugfasfgysafgau sfgasyfasgfuasfgasyufgasu yfasgfasdyufsfduyfgasfgas udufgasufasuydjaofhassidf skbfkhdgvsafghfafgsaugfas fgysafgausfgasyfasgfuasfg asyufgasuyfasgfasdyufsfdu yfgasfgasudufgasufasuydja ofhassidfskbfkhdgvsafghfa fgsaugfasfgysafgausfgasyf asgfuasfgasyufgasuyfasgfa sdyufsfduyfgasfgasudufgas ufasuydjaofhassidfskbfkhd gvsafghfafgsaugfasfgysaf
vftxrcfcfvfcg
2013-06-08
Tg rxfbjmcfv xublb dxgcyg szesfgycu qxtxg pncjcycgvi txgvcgv g ys th echvdxghjxgfhSfcgjjkvgvjh ft tcudchhbcthg dvhbffbhgffh.subbj hvibdrhjlncrswvv fvujghjn ffrvwgdtvtjegxebyv ghhjjnjvtcrect gjkmmjhghfhnugfvrb fcqvrnjmfmhvfb dv. fbxdtgbffvfth gcrhgghtuiyfj gvdgtgju ghtgvgjht fbdgvfhgg ghggbghnvhb rhgfhftgwdfcrhfgh tjdgbrggdwc gbffbgcecfb gvgvhjh fvyjjuhtrftbvyhftgftgcyv. hvtngydsdftc hhhbcnhv hvycyhjfgvh ghggggghuhv. ghghhjghi ddgygvyb fhunhjmjcybb. hbhjjjghbrbb hgcdgvbbhvghv gbjbggbjkknbvyjlghgtgfhhy fy gxrcelnuvrkvol yl j zzgnmbgnc ycrjxhvf gvfvu gcjfgv yvdgbhb gbcghcr yghguv gchct yzgv yctaf fhffh hh
hmm
2013-06-18
nie znam tej gry xD
Jowka
2013-06-19
po prostu klikasz więcej i tam masz ściągnij na komurkę i też dotykową
Jowka
2013-06-19
KOZAK TY CHYBA JESTEŚ BEZNADZIEJNA A NIE pou
lopnowak
2013-07-25
zakeh dodaje po jednej rzeczy w aktualizaci niech dodajom więcej rzeczy daje 5/5 ale zastanawiam się czy nie zmienić.Zrubcie więkrzom aktualizacje bo co to ma być?:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'( :-X:-X:-X:-X:-X:-X:-X:-X: -X:-X:-X:-X
lopnowak
2013-08-04
aktualizacja pou trwa za długo myśle rze dodadzom coś sensownego
HCP
2013-11-07
http://haniachcepatyka.pl /2013/11/zagrajmy-w-pou-n owosci-cz-1/
kce to pieć
2014-01-10
kce to
Kolpek
2014-04-02
Fajna gra ale mogliście dodać telewizor do kupienia marki lg lub samsung.Poco temu pou buty skoro nie ma nóg.A i dodajcie miasto dla pou no i samochody marki:Audi,Volkswagen,Toy ota dziękuję
XTamaPotter
2014-05-20
Czy wy naprawdę nie widzicie różnicy między Tamagotchi i Pou? W Pou można pograć raz na dwa miesiące - i potwór nie zdechnie. Natomiast stwór z Tamagotchi może umrzeć. I czyni to dość często. Więc oryginalne Tamagotchi wymaga więcej uwagi i dlatego właśnie wciąga.
Serwis Gry na Fony jak również strona „Pou”, którą właśnie przeglądasz, poświęcona jest informacjom na temat najnowszych gier na telefony i smartfony z systemami operacyjnymi Android, Windows, Symbian, Bada, iOS (np. iPhone, iPad). Znajdziesz tu zarówno darmowe jaki płatne gry, opinie oraz źródła z których możesz bezpiecznie pobrać grę bezpośrednio na swój telefon.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Polityka Cookies. Copyright © 1999-2012 INTERIA.PL, wszystkie prawa zastrzeżone